Work

The International Labour Organization

Interactive Visualization for the ILO Interactive Visualization for the ILO Interactive Visualization for the ILO Interactive Visualization for the ILO

Na het succes van het Development Cooperation Dashboad, maakte Zolabo ook voor de afdeling voor project evaluaties een soortgelijk dashboard. De technologie is echter geheel herzien; Zolabo heeft een nieuw platform ontwikkeld waardoor alle elementen op de pagina geheel interactief zijn en op elkaar reageren.

Bezoek dashboard

ILO Development Cooperation Dashboard

ILO Development Cooperation Dashboard ILO Development Cooperation Dashboard ILO Development Cooperation Dashboard ILO Development Cooperation Dashboard

In 2016 werkte Zolabo verder met de ILO (onderdeel van de VN) en maakte het Development Cooperation Dashboard. De ILO heeft als uitdaging om als organisatie transparanter te zijn en een grote hoeveelheid data beschikbaar stellen voor zowel intern als extern gebruik. Daarnaast wil de ILO graag verhalen kunnen vertellen met data op een makkelijke, effectieve en aantrekkelijke manier. Zolabo werkt aan interactieve en visuale tools om deze doelstellingen te realiseren.

Bezoek dashboard

Interactieve visual voor online report UNDP

Visualization for online Human Development Report

De United Nations Development Programme wilde voor het online Human Development Report 2015 een visualisatie gebruiken om hun lezers een sprekend beeld te geven over de Human Development Index (HDI). Zolabo heeft een widget gemaakt met twee bomen, één voor elk van de twee geselecteerde regio's of landen. De verschillende elementen van de boom (grootte, kleur, aantal bladeren, etc) geven aan hoe hoog er wordt gescoord op de verschillende componenten van de HDI. De gegevens zijn beschikbaar voor 1990 en 2014. De lezer kan zelf iets interessants selecteren en de nieuwe bomen ontspruiten uit de grond: een iele, dorre boom voor een land waar het niet zo goed gaat, of een grote volle en groene boom voor een sterk ontwikkeld land.
De widget werd geplaatst in het online Human Development Report en is te zien onder hoofdstuk twee.

Bekijk rapport

De Beste Ziekenhuizen

Jaarlijks publiceert Elsevier eindscores van ziekenhuizen in Nederland. Resultaten voor elk ziekenhuis worden door onderzoeksbureau SiRM bepaald door zo'n 1400 indicatoren te wegen. Om zorgprofessionals inzicht te geven in de opbouw van deze score maakte Zolabo een interactive tool.

Lees verder

Human Development Tree

Human Development Tree

Met gegevens van de United Nations Development Programme (UNDP) maakte Zolabo een tot de verbeelding sprekende 3D visualisatie die de ontwikkeling in landen van de laatste 30 jaar laat zien. Gebruikers maken zelf een virtuele boom die weergeeft welke landen voldoen aan hun minimale levensomstandigheden. Deze app werd bekroond als winnaar van de visualisatie competitie georganiseerd door de UNDP als onderdeel van het Cartagena Data Festival.

Bekijk project

Trentino vakantiegame

Trentino Vacation game

Om tourisme in de Italiaanse regio Trentino te promoten, maakte Zolabo in samenwerking met Yuna een spel. De gebruiker stelt zijn/haar ideale reis samen en verzint er een creatieve naam voor. Zo maken zij kans om deze reis te winnen.

Bekijk project

Een beeld van wereld door veel lenzen

Flickr picture map

Elke minuut worden er overal op de wereld foto's gemaakt en op internet geplaatst. Dit geeft een uniek beeld van de wereld. Zolabo maakte een visualisatie met foto's van Flickr: op een wereldkaart worden foto's geplaatst zodra deze op de site worden toegevoegd.

Andere projecten

Other projects by Zolabo

Zolabo maakte verschillende producten en prototypes voor bedrijven als USG People, British Telecom en Albert Heijn. Zolabo heeft gewerkt met verschillende vormen van data, en maakte bijvoorbeeld een gautomatiseerde koppeling met het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Zolabo maakte custom kaarten, grafieken in alle soorten en maten, word clouds en meer vrije vormen van infographics.