Raak niet overspoeld door dataMisschien heeft u veel data die - hoewel het veel waardevolle informatie bevat - te complex is om de inzichten goed over te brengen. Interactieve visualisaties bieden hier uitkomst: het licht effectief de inzichten uit met heldere communicatie. Verbind met uw publiek door belevingen via dit prachtige, interactieve medium. Maak uw boodschap veelzeggend en memorabel.

Het gaat niet alleen over cijfers: zachtere en minder feitelijke informatie is ook belangrijk. Data moet onder de aandacht worden gebracht zodat mensen kunnen reflecteren en emoties ervaren die hen eerst helpen begrijpen om vervolgens tot actie te komen.

Het proces van vertellen metInteractieve Visualisaties

Love the aesthetics

Sta verbluft door esthetiek

Interactieve visualisaties zijn een combinatie van overweldigende visuals, acurate analyse en verbluffende technologie.

Engage with interactivity

Betrokkenheid door interactie

Interactieve visualisaties geven niet alleen een beeld; ze vereisen actieven input en respons van het publiek.

Get the picture

Krijg inzicht in complexiteit

Visualisaties maken het gemakkelijker om complexe data te begrijpen en waardevolle inzichten te vinden.

Learn by exploring

Leer door verkenning

Leren door te doen, in het algemeen en bij het ontdekken van een visualisatie, leidt to meer begrip en herinnering van de beleving.

Empathize with the situation

Ervaar empathie voor de situatie

Nummers zijn niet het complete verhaal: in de meeste situaties spelen er meer factoren mee. Het benadrukken van minder feitelijke informatie helpt om empathie te ervaren voor de situatie.

Become motivated to act

Raak gemotiveerd om te handelen

Als mensen emotioneel geraakt zijn door een onderwerp, zullen ze meer gemotiveerd zijn om te handelen naar wat ze hebben geleerd.

Use cases

  • HDI

    De 'Human Development Tree' – Zolabo’s winnende inzending voor de VN’s Visualisation Wedstrijd – bevat inspirerende gamification elementen om de boodschap te bekrachtigen.

  • Hospitals

    Elsevier geeft jaarlijks een ranglijst voor ziekenhuizen, gebaseerd op 1,400 kwaliteits indicatoren. Zolabo maakte een tool die zorgprofessionals helpt inzicht te vinden uit deze data.

  • BT

    In een co-productie maakte Zolabo een interactieve tool die bedrijven hun individuele besparingen op zowel kosten als CO2 uitstoot laat bepalen als van British Telecom services gebruik maken.

Meer weten?

Een interactieve visualisatie is een stimulerende en inspirerende manier om effectief ingewikkelde informatie toegankelijk en interessant te maken. Zolabo helpt u graag om dit ook binnen uw organisatie te bereiken.

Leer meer

Wilt u graag meer weten over interactieve visualisaties en op de hoogte blijven van de laatste innovaties op dit gebied, vul dan onderstaand formulier in.